Salibandyliiga

Salibandyliiga on korkein sarjataso, jolla miehet pelaavat salibandya. Se on perustettu vuonna kaudella 1994, vaikkakin Suomen mestaruudesta on pelattu aina vuodesta 1987 asti. Eniten mestaruuksia tänä aikana on kahminut SSV eli salibandyseura Viikingit, yhteensä 11 kappaletta.

Kaudelle 2013–2014 puolustavana mestarina lähti Seinäjoen Peliveljet eli SPV. Runkosarja on tämän vuoden osalta saatu päätökseen ja sen voittajana kohti pudotuspelejä lähti Classic Tampereelta. Salibandyliigassahan siis pelataan ensin kaksinkertainen runkosarja, eli kukin mukana ollut joukkue kohtaa kunkin vastustajan niin kotona kuin vieraissa. Runkosarjan kahdeksan parasta selvittävät tiensä pudotuspeleihin ja sarjan viimeinen tippuu Divareihin. Mikäli pudotuspeleissä varsinainen peliaika päättyy tasan, pelataan ensin 10 minuutin jatkoaika ja jos tämän aikana ei maalia synny, käydään rankkarikisa.

Puolivälierät käynnistyivät maaliskuun alussa ja se käytiin paras viidestä systeemillä, samoin kuin välierät ja finaaliottelu. Pronssiottelussa pelattiin vain yksi ottelu, ja siinä kohtasivat tällä kertaa SSV sekä Oilers Espoosta. Kaksi ensimmäistä erää olivatkin vielä suhteellisen tiukkoja, ensimmäinen erä 3-2, toinen 2-2, mutta kolmannessa erässä SSV karkasi Oilersilta ja voitti pronssia.

Finaalissa kohtaavat toisensa Happee Jyväskylästä ja Classic. Otteluiden tullessa lähemmäksi voit todennäköisesti nähdä kertoimet taas Betssonin sivuilta, jotta saat hieman käsitystä, kumpi joukkue tulee kullan voittamaan. Kummallekin joukkueelle voitto olisi ensimmäinen Suomen mestaruus, joten ei voi sanoa, että kumpi joukkue tulee finaaliotteluita hallitsemaan. Happeella on parhaina sijoituksinaan yksi Suomen Cupin voitto viime vuodelta, sekä yksi SM-hopea ja kaksi pronssia. Classicin tilillä puolestaan on muuten samat paitsi kaksi hopee ja yksi pronssi sekä Euroopan cupin pronssi vuodelta 2007–2008. Classic toki voitti runkosarjan, mutta ei Happeekaan kaukana ollut, kolmantena. Molempien joukkueiden pelaajat löytyvät pelaajien pistepörssin viiden parhaan joukosta ja kolmen parhaan joukossa on myös liigan maalitykit. Koska finaaliottelutkin tullaan näkemään pudotuspeleistä tutulla kaavalla, varmaa on ainakin se, ettei kumpikaan joukkue tule toiselle mestaruutta antamaan ainakaan liian heppoisin perustein. Kummankin vastustaja, eli Classicin Oilers että Happeen SSV onnistuivat välierissä saamaan yhden voiton kumpikin. Mutta todennäköistä on, että Classicin ja Happeen kohtaamisissa joudutaan venymään aina viidenteen eli ratkaisevaan otteluun asti.