Pyöräily on kuntoilijan valinta

Pyöräileminen on loistava tapa kohottaa ja ylläpitää kestävyyskuntoa. Se sopii sekä aloitteleville urheilijoille että pidempään harrastaneille aktivoiden koko kehoa, kasvattaen sekä jalkojen, käsien että keskivartalon lihaksistoa ja parantaen liikkujan hapenottokykyä ja verenkiertoelimiä. Kun keuhkojen kapasiteetti kasvaa, happirikasta verta kulkeutuu enemmän lihaksille. Tällöin lihakset vahvistuvat ja keho ei mene niin helposti maitohapoille kuin aikaisemmin.

Varusteiden hankinta on helppoa

Jotta pyöräilyn voi aloittaa, tulee liikkujan hankkia itselleen oikeanlaiset varusteet. Cykelkraft on oiva apu tällaisissa tilanteissa; voit tilata sieltä vaikka koko pyörän. Innokkaimmat voivat tilata sivustolta myös erilaisia osia, joista pyörä lopulta kootaan. Tai jos varastossa on vanha pyörä, joka kaipaa hieman huoltamista, Cykelkraftilta löydät myös välineitä huoltoa varten.

Cykelkraftilta voi tilata myös muita varusteita, kuten pyöräilyhousuja, -paitoja, -takkeja ja liivejä, kaulureita, hanskoja ja takkeja. Jos sinulla ei ole vielä kypärää, voit pistää sen tilaukseen erilaisten reppujen, kantokassien ja juomapullotelineiden kanssa. Moni tilaa netistä myös ajolaseja ja satulanpäällisiä luomaan pyöräilykokemuksesta mahdollisimman mukavan. Harrastamisen ei tarvitse aina olla hikipäissään raatamista, siitä täytyy myös nauttia.

Pyöräily auttaa stressitekijöiden selvittämisessä

Pyöräily voi olla myös hyvin terapeuttista. Pitkällä suoralla polkeminen saattaa tuntua siltä, kuin lentäisi, ja vaikeassa maastossa pujottelu taas pitää huolen liikkujan valppaudesta ja hahmotuskyvystä. Moni lähtee pyörälenkille selvittääkseen hieman omia ajatuksiaan. Luonnossa liikkuminen on mukavaa, ja raikkaan hapen hengittäminen saa kehon rentoutumaan. Toki myös lujaa polkeminen saa ajatukset muualle.

Pyöräily, niin kuin liikunta yleisestikin, laskee tutkitusti kehon stressihormoneja. Pitkäaikainen liikunta taas saa mielihyvähormonit, kuten dopamiinin ja endorfiinit, erittymään tavallista tiheämmin. Nämä purkaukset selittävät pitkälti sen, miksi kovan suorituksen jälkeen olo on niin raukea ja onnellinen. Keho on omassa kuplassaan ja pahoille ajatuksille ei löydy tilaa. Pyöräileminen siis kannattaa tässäkin mielessä.

Päätät harjoitusajat itse

Pyöräily on monen kiireisen ihmisen harrastus. Treeniajat saa päättää itse, samoin kuin matkojen pituuden, reitin ja niiden aikana tehdyt aktiviteetit. Kun toinen tekee yhden pitkän lenkin viikossa, toinen käy mieluummin päivittäin lyhyellä reissulla. Moni kiireinen työssäkäyvä säästää aikaansa polkemalla pyörällä työpaikalle ja kauppaan; näin saa napattua kaksi kärpästä yhdellä iskulla.