Classic

Tamperelainen Classic on vuonna 1990 perustettu menestyksekäs salibandyjoukkue, joka ei kuulu Suomen suurimpiin joukkueisiin mutta on menestynyt verrattain ihan hyvin. Virallinen nimi on Salibandy Club Classic, mutta tavallisemmin puhutaan vain Classicista. Miehet pelaavat Salibandyliigassa eli korkeimmalla sarjatasolla kuin myös naisetkin, plus sen lisäksi naisten kakkosjoukkue pelaa 1-divisioonassa, eli toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Myöskin muita juniorijoukkueita ja miesten ja naisten joukkueita pelaa muilla sarjatasolla. Taipaleensa kohti korkeinta sarjakärkeä joukkue aloitti kolmosdivareista, ja heti nousikin heti kakkoseen, mutta pääsyä SM-liigaan saatiin odotella vuoteen lähes vuosituhannen vaihtumiseen asti.

Mestaruuksia Classic on SM-liigahistoriansa aikana saanut vielä odotella, sillä välin on tyytyminen ollut kahteen hopeaan ja yhteen pronssiin. Tällä kaudella tosin mestaruus on taas lähempänä kuin uskoisikaan, kun Classic kohtaa finaaliotteluissa toisen ensimmäistä mestaruuttaan janoavan Happeen. Suomen Cupin voitto miehissä tuli kaudella 2003–2004 ja onpa Classic ollut mukana Euroopan Cupissakin kaudella 2007–2008 tuloksena pronssisija.

Joukkueen päävalmentajana toimii Jarkko Rantala, joka luotsaa sinisissä peliasuissa pelaavan joukkueensa kohti kotivoittoja Tampere Areenalla ja vieraspeleihin lähdetään valko-sinisellä vaateparrella. SM-liigassa olonsa aikana piste-ennätystä pitää hallussaan Sami Nyman (60+32) ja samaisella miehellä on myös maaliennätys, molemmat kaudelta 2004–05.

Classicin naisjoukkue puolestaan on onnistunut jo siinä, missä miehet ovat jääneet nuolemaan näppejään eli saamaan Suomen mestaruuden. Ensimmäinen mestaruus tuli vain muutama vuosi pääsarjaan nousuun jälkeen ja itse asiassa Classicin naiset ovat saman tempun onnistuneet tekemään jo kuudesti tämän jälkeen. Myös hopeisia sijoja on siunaantunut kahdesti kuin myös pronssia.

Classicin naiset ovat saaneet myös Eurooppa Cupista kultaa ja pronssia ja Champions Cupista hopeaa kerran kaudella 2011–2012. Mutta aivan lähiviikkojen aikana selviää onnistuuko myös miehet avaamaan kultahanansa vai lipsahtaako mestaruus tänäkin vuonna käsistä pois kuin pala märkää saippuaa.